Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ: «Κάνουμε μια προσπάθεια να δικαιωθούν οι ελπίδες μας για το αύριο...»


Συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο «www.anparatiritis.gr»

Ο Aντιδήμαρχος του Δήμου Τανάγρας, με αρμοδιότητες στην ποιότητα ζωής και πρόεδρος της ομώνυμης Επιτροπής, με ευθύνη αναπλήρωσης του Δημάρχου σε περίπτωση απουσίας του, Βασίλης Περγάλιας, απάντησε στις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που έχουν απασχολήσει αρκετούς από τους συμπολίτες του:

ΕΡ.: Κύριε Περγάλια, μετά από μια τετραετία που είχατε εκλεγεί αντιπολίτευση στον κ. Γεωργίου, στις τελευταίες εκλογές βρεθήκατε στο συνδυασμό του, οι συμπολίτες σας σας εμπιστεύτηκαν και σήμερα είστε Αντιδήμαρχος στη νέα Δημοτική Αρχή και μάλιστα με ηυξημένες αρμοδιότητες. Βάλτε μου έναν “τίτλο” στη διαδρομή σας αυτή.

ΑΠΑΝΤ. Ξεχάσατε πως με τον Βαγγέλη Γεωργίου, έχω ξανασυνεργαστεί. Είναι ένας άνθρωπος που πίστευα πάντα, πως έχει στόχο του την ανάπτυξη της περιοχής μας και το έργο του το αποδεικνύει. Στη νέα αυτοδιοικητική δύσκολη πραγματικότητα λοιπόν, οι συμπολίτες μου κι εγώ, οφείλαμε να ακολουθήσουμε τις πιο σίγουρες προοπτικές διοίκησης, ξεπερνώντας διαφωνίες και αντιπαλότητες του παρελθόντος...

ΕΡ.: Ναι, αλλά γι' αυτή σας την επιλογή, από κάποιους κατηγορηθήκατε...

ΑΠΑΝΤ. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψης και δράσης και είναι σεβαστό. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να μας αποπροσανατολίζει από τον στόχο μας, αν πράγματι τον πιστεύουμε. Και εγώ πίστευα και πιστεύω, πως η επιλογή μου θα με δικαιώσει.

ΕΡ.: Τί τίτλο θα βάζατε λοιπόν;

ΑΠΑΝΤ. Δεν υπάρχει τίτλος. Είναι μια προσπάθεια να δικαιωθούν οι ελπίδες μας για το αύριο, μέσα σε μια βαθιά κρίση που περνά η χώρα μας και ειδικότερα η καθημερινότητά μας.

ΕΡ.: Πράγματι, στους πρώτους μήνες της θητείας σας, βλέπουμε να ρίχνετε πολύ βάρος στην καθημερινότητα Αυτό θα είναι και το βασικό προσωπικό σας στοίχημα;

ΑΠΑΝΤ. Δεν πρόκειται περί στοιχήματος. Είναι ανάγκη και συλλογική μας υποχρέωση, το βάρος μας να πέσει στην εξυπηρέτηση του συνδημότη μας, στο μέγεθος βέβαια των δυνατοτήτων μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα υστερήσουν και οι προσπάθειές μας για έργα υποδομής στα όρια
του νέου διευρυμένου Δήμου. Ήδη, ο Δήμαρχος κινείται από την πρώτη μέρα προς αυτό το στόχο.

ΕΡ.: Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε μέχρι σήμερα;

ΑΠΑΝΤ. Αυτό που αντιμετωπίζουν όλοι οι διευρυμένοι Δήμοι. Να καταφέρουμε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, να έχουν το ίδιο βήμα. Να ξεπεραστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη διοίκησή τους και να διατηρηθεί στο ακέραιο η κοινωνική τους συνοχή, χωρίς να αισθανθούν οι συνδημότες μας, σε καμιά περίπτωση, έλλειψη φροντίδας στο πρόβλημά τους και όχι μόνο. Το ευχάριστο όμως για μας είναι, σε αντίθεση με άλλους  Δήμους γύρω μας, πως έχουμε μέχρι σήμερα να επιδείξουμε θετικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΕΡ.: Κύριε Αντιδήμαρχε, έχετε, ας πούμε, συζητηθεί αρνητικά ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για θέματα όπως είναι η “πίεση” σας για οφειλές δημοτών στην ύδρευση, που φτάνει μέχρι και αφαίρεσης ρολογιών και η “πίεσή” σας για αλλαγή στα εργασιακά δεδομένα των ΟΤΑ που συνενώθηκαν. Ποια είναι η άποψή σας;

ΑΠΑΝΤ. Θα έπρεπε να συζητηθώ αρνητικά, αν δεν έκανα το αυτονόητο. Αν δηλαδή δεν σεβόμουν τους συνδημότες μου, ακόμη και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν ήταν απόλυτα συνεπείς με τις παροχές του Δήμου προς αυτούς. Η θέση μας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα ισότιμη και σε δικαιώματα και σε υποχρεώσεις των συνδημοτών μας. Εγώ αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και να περάσω στους συμπολίτες μου, οι οποίοι και έχουν -πολύ σωστά- την απαίτηση, οι υπηρεσίες του Δήμου να εκπληρώνουν με συνέπεια την αποστολή τους. Στο νέο Δήμο Τανάγρας, δεν πρέπει να υπάρχουν δημότες δυο και τριών ταχυτήτων. Αυτή είναι και η απάντησή μου, σε κάθε... γρίνια.