Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επίσκεψη του Δημάρχου Βαγγέλη Γεωργίου στην Περιφέρεια - Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας

Να συζητηθούν αρκετά θέματα που αναζητούν λύσεις, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του Δημάρχου Τανάγρας Βαγγέλη Γεωργίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δερβενοχωριών Κλεάνθη Παναγιωτίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Γκίνη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά.
Τα βασικότερα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν, η αναγκαιότητα παράκαμψης των οικισμών του τ. Δήμου Τανάγρας (Ασωπία, Καλλιθέα, Τανάγρα), η βελτίωση του δρόμου από Στεφάνη προς Ελευσίνα, η προτεραιότητα για αποχέτευση στα Δημοτικά Διαμερίσματα και η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα χωροταξίας, με αναμονή για Γενικούς Πολεοδομικούς Σχεδιασμούς στα Δ.Δ. που δεν υπάρχουν, θέματα υγείας, στα οποία έγινε αναφορά για αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου και του ΙΚΑ Οινοφύτων και θέματα παιδείας, στα οποία ζητήθηκε η βοήθεια του κ. Γεωργαντά για την ένταξη σε χρηματοδότηση του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δήλεσι και του ΕΠΑΛ στο Σχηματάρι. Ζητήθηκε επίσης, η επίσπευση λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας στη έδρα του Δήμου. Υπήρξαν και θέματα, όπως η κεντρική υδροδότηση του Δήμου, που παραπέμφθηκαν στην κεντρική διοίκηση.
Οι πιέσεις από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, για προβλήματα που απαιτούν μόνιμες λύσεις συνεχίζονται, όπως παράλληλα συνεχίζεται και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δημότη, με προσωπική επίβλεψη του Αντιδημάρχου Βασίλη Περγάλια, με καθαρισμούς και ομαλοποιήσεις δρόμων (σημαντικότατη η παρέμβαση του Προέδρου του Δ.Σ. Γιάννη Γκίνη που εξασφάλισε για το Δήμο την παρουσία γκρέιντερ για όσο χρειαστεί), με κλείσιμο επικίνδυνων σημείων στους φθαρμένους ασφαλτοτάπητες, με παρεμβάσεις σε υδροδοτήσεις από συνεργεία του Δήμου και καθαρισμούς των πλαϊνών των κεντρικών δρόμων, προς αποφυγή κινδύνου πυρκαγιών.