Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Παρουσίαση μελέτης για τη δημιουργία εμπορευματικού - διαμεταφορικού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή Σχηματαρίου»

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, έγινε παρουσίαση μελέτης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σχετική με την πιθανότητα ίδρυσης και δημιουργίας εμπορευματικού - διαμεταφορικού κέντρου εθνικής εμβέλειας, στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, με φορέα υλοποίησης την ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Στην παρουσίαση αυτή παραβρέθηκαν με πρόσκληση του Δημάρχου Τανάγρας Βαγγέλη Γεωργίου, εκπρόσωποι από την Περιφέρεια, από όμορους Δήμους και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη προστασίας του αγρότη και της αγροτικής παραγωγής, με την ίδρυση δημοπρατηρίων και την πρόβλεψή τους στην εν λόγω μελέτη, ενώ ανακοίνωσε και την πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει ένα δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων με δημοτική πρωτοβουλία. 
Συγκεκριμένα τόνισε: «Τα δημοπρατήρια είναι άμεσης προτεραιότητας. Πρέπει να προστατέψουμε τους αγρότες και οφείλει η πολιτεία να δει από κοντά το θέμα, όπως και η Περιφέρεια να το συμπεριλάβει στις άμεσες δράσεις της. Εμείς σαν Δήμος σκεπτόμαστε να το ξεκινήσουμε και μόνοι μας. Δηλαδή να κάνουμε μια αγορά που θα φέρνουν οι γεωργοί μας τα προϊόντα τους, αν θέλουμε να μιλάμε για προστασία του γεωργικού εισοδήματος».