Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Δράση» καθαριότητας στις παραλίες του Δήλεσι

Χθες, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, ο Δήμος Τανάγρας σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Δυνάμεις του Σχηματαρίου και την εταιρεία MEDASSET, διοργάνωσαν μια δράση καθαρισμού των παραλιών σε Δήλεσι & Πλάκα Δήλεσι. Η δράση αυτή γίνεται στο πλαίσιο δράσεων καθαρισμού ακτών σε ολόκληρη τη χώρα με τίτλο: «Πάρε μέρος και Καθάρισες».
Σ’ αυτήν την εθελοντική πρωτοβουλία, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι μαθητές των σχολείων από Σχηματάρι, Οινόη, Δηλεσίου και Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας, με τους δασκάλους τους. Ανοιχτή ήταν φυσικά και η πρόσκληση για συμμετοχή και σε όλους τους δημότες του Δήμου Τανάγρας, σ’ αυτή την προσπάθεια.
Για τους μικρούς μαθητές, αλλά και για όλους τους εθελοντές, είχαν εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές, τα απαραίτητα υλικά για καθαρισμό (σακούλες, γάντια, φόρμες καταγραφής, μολύβια κλπ), τοποθέτηση χημικής τουαλέτας στην παραλία, παρουσία ασθενοφόρου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, δωρεάν διάθεση νερού και μικρογευμάτων και ότι άλλο κρίθηκε απαραίτητο.

Για τη δράση αυτή, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Απόστολος Καψάλης που ήταν εκεί μαζί με τον Δ/ντή της Επιχείρησης κ. Λυμπέρη (φωτό), μας είπε: «Είναι μια πολύ όμορφη δράση που θέλει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και όχι μόνο, σε θέματα περιβάλλοντος, με αφορμή την παγκόσμια μέρα που γιορτάζεται σήμερα. Υπάρχει πολύ κέφι από τα παιδιά και τους εθελοντές για κοινωνική προσφορά, δείγμα πως ο εθελοντισμός ριζώνει όλο και βαθύτερα, μια και σε όλους μας είναι πλέον ορατό, πως υπάρχει η μεγάλη ανάγκη να στηρίξουμε τον χώρο που ζούμε και να μην τον «τραυματίζουμε», εγκαταλείποντας το περιβάλλον. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε κάθε μέρα με συνέπεια να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας, που θέλει έναν Δήμο καθαρό χωρίς σκουπίδια στους δρόμους, παραλίες καθαρές έτοιμες να δεχτούν τους φίλους της θάλασσας και πράσινο με φροντίδα και όχι με εγκατάλειψη».